Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ηλιακή Ενέργεια Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα


Άνθρακα, πετρέλαιο, Ντίζελ, κηροζίνη, φυσικού αερίου – όλα αυτά δεν είναι παρά πεπερασμένες πηγές ενέργειας. Ο ρυθμός με τον οποίο αυτά χρησιμοποιούνται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είναι σίγουρα στα πρόθυρα της ξήρανσης μέχρι αργά ή γρήγορα. Έτσι, είναι μια λύση στο πρόβλημα αυτό υπάρχει? Καλά, ναι υπάρχει. Δεν μπορούμε όλοι να μάθουμε τον τρόπο πίσω στο σχολείο σχετικά με αιολική ενέργεια, νερό και το φως του ήλιου είναι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας? Και πώς η αιολική ενέργεια, υδροηλεκτρικής ενέργειας και της ηλιακής ενέργειας θα ήταν το χρόνο να αποδείξει ότι είναι η μόνη λύση για τα δεινά της ενέργειας του ανθρώπου? Ναι κάναμε. Παρά τις δύο αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας τακτικά χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο σε αρκετούς τομείς εφαρμογής, είναι στην πραγματικότητα ηλιακής ενέργειας το οποίο στοχεύει όπως έχοντας το υψηλότερο περιθώριο μεταξύ όλων των τριών. Ως εκ τούτου, στην εν λόγω σημείωση, Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά ηλιακή ενέργεια πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.
Κατανόηση Ηλιακή Ενέργεια Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Κατά την αξιολόγηση των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της ηλιακής ενέργειας, θα πρέπει να εξετάσουμε τη δυνατότητα χρήσης της ηλιακής ενέργειας από τη σκοπιά των απαιτήσεων της βιομηχανίας καθώς και των απαιτήσεων στο σπίτι. Κρατώντας αυτό κατά νου, Ας δούμε τα διαφορετικά οφέλη και τα μειονεκτήματα που συνδέονται με ηλιακή ενέργεια.
Ηλιακή Ενέργεια – Pros
Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα ότι η ηλιακή ενέργεια έχει να προσφέρει:
  • Πρώτον και κύριον, ηλιακή ενέργεια είναι μια ανανεώσιμη και δεν τελειώνει ποτέ πηγή ενέργειας με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Όσο ο ήλιος εξακολουθεί να υφίσταται, θα υπάρχει διαθέσιμη ηλιακή ενέργεια; οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την ηλιακή ενέργεια δεν είναι διαθέσιμη για δισέγγονος μεγάλη εγγόνι σας.
  • Δεύτερον, ηλιακή ενέργεια δεν είναι ένα συγκεκριμένο τόπο σε αντίθεση με ορισμένες άλλες μορφές ενέργειας. Ανεξάρτητα από το αν ένα άτομο είναι σε ένα συσσωρευμένο πόλη ή σε ένα απομακρυσμένο χωριό, σε μια άνυδρη έρημο ή μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος, στη θάλασσα ή στα βουνά…ηλιακή ενέργεια είναι διαθέσιμη σε ένα και όλα.
  • Οι Massive αντλιοστάσια και δίκτυα γεωτρήσεων που απαιτούνται για να συσταθεί για την εξόρυξη των ορυκτών καυσίμων κάτω από την επιφάνεια της γης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα τεράστιο κόστος εγκατάστασης και μια εξίσου υψηλό κόστος λειτουργίας, καθώς και. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα είναι απαραίτητη στην περίπτωση της ηλιακής ενέργειας. Η ηλιακή ενέργεια είναι πανταχού παρούσα, Το μόνο που απαιτείται είναι ένα ηλιακό συλλέκτη για να την βρύση.
  • Τιμές των ορυκτών καυσίμων συνεχώς παρουσιάζει διακυμάνσεις, δεδομένου ότι εξαρτώνται από ορισμένους παράγοντες παγκόσμιας προσφοράς και ζήτησης. Η ηλιακή ενέργεια είναι εντελώς απουσίαζε ο εν λόγω πολυπλοκότητας, απλά επειδή είναι δωρεάν!
  • Η καύση των ορυκτών καυσίμων αποτελέσματα στην απελευθέρωση των επιβλαβών αερίων και άλλα υποπροϊόντα πολλές από τις οποίες ως αποτέλεσμα της καταστροφής της στιβάδας του όζοντος. Ταυτόχρονα, προκαλούν επίσης πρόσθετη ζημία στο περιβάλλον. Δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε επιβλαβή υποπροϊόντα απολύτως στην περίπτωση της ηλιακής ενέργειας. Προκαλεί μηδενική ρύπανση και είναι εκατό τοις εκατό μια καθαρή και φιλική προς το περιβάλλον πηγή ενέργειας.
  • Η ηλιακή ενέργεια είναι αυτό που πρέπει να στοχεύει στην περίπτωση που σκέφτεστε των οικονομικών, καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας. Εκτός από το one-time κόστος αγοράς των ηλιακών πάνελ, ηλιακή ενέργεια είναι εντελώς δωρεάν για το υπόλοιπο της ζωής σας! Μπορεί να πιστεύετε ότι? Είναι κάτι που πάντα θα απαλλάσσεται από κάθε είδος φόρου ή δασμού κυβέρνησης! Aha! Τώρα σας βλέπω να σπάνε την προσοχή, με τα μάτια ορθάνοιχτα.
Ηλιακή Ενέργεια – Μειονεκτήματα
Όπως λέει και η παροιμία, “κάθε πλεονέκτημα που έχει ένα αντίστοιχο μειονέκτημα”. Καλά, αυτό ισχύει για την ηλιακή ενέργεια σε κάποιο βαθμό.
  • Το κύριο μειονέκτημα της ηλιακής ενέργειας είναι το αρχικό κόστος. Οι ηλιακοί συλλέκτες είναι συγκριτικά αρκετά ακριβά, κυρίως λόγω του κόστους υλικών και την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού που εμπλέκονται. Αυτό μπορεί μερικές φορές, να αποδειχθεί αποτρεπτικό ειδικά στην περίπτωση που ασχολούνται με τα οικιακά και τα άτομα που σχεδιάζουν μια στροφή προς την ηλιακή ενέργεια.
  • Συννεφιά, συνθήκες βροχής, κλπ., μπορεί να παρέμβει στο ποσό του φωτός του ήλιου που φτάνει το ηλιακό πάνελ. Αυτό με τη σειρά του επηρεάζει την ποσότητα της ενέργειας και τη δύναμη που παράγεται.
  • Τρίτον, τι γίνεται τη στιγμή που δεν υπάρχει φως του ήλιου? Πώς θα ηλιακή ενέργεια να παράγεται τη νύχτα? Φυσικά δεν θα παράγονται τη νύχτα, μετά από όλα είναι η ηλιακή ενέργεια και δεν ‘σεληνιακός’ ενέργειας. Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η αποθήκευση αρκετά από αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας τα οποία μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο,, αυτό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη.
Αυτά ήταν μερικά από ηλιακή ενέργεια πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Αν και η ηλιακή ενέργεια έχει το μερίδιό του από τις ελλείψεις, υπάρχει ελπίδα ότι, σε εύθετο χρόνο του χρόνου, θα εξαλειφθεί χάρη στις προόδους της τεχνολογίας.